9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna på Sri Lanka, hvor halvparten av medlemmene i bandet stammer fra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon tar bandet med publikum på en musikalsk reise nærmere instinktene.

Bandet består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre. Sammen byr kvartetten på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, jazz og karnatisk musikk. 9 grader nords visjon er å utfordre publikums musikalske kosthold ved å servere disse uvante tonene, og beskriver selv musikken sin som etnisk prog.

“Annerledes og originalt? I høyeste grad. Sært? På ingen måte. Men 9 grader nord beviser for all verden at her er musikere med potensiale til å gjøre det stort. Både fordi de har et helt særegent uttrykk, men mest av alt fordi 9 grader nord ganske enkelt er et skikkelig bra band.” – Bergens Tidende

Med bare to låter ute har bandet spilt et utall konserter og bergtatt publikum i alle aldre på små og store festivaler og konsertscener rundt omkring i Norge, blant annet Villvillvest, Vinjerock, Nattjazz, by:Larm, Finsejazz og Bergenfest. Bandet har også nylig gjort sin utenlandsdebut i Danmark, med konserter i både København og på SPOT-festivalen i Aarhus. I festivalsommeren 2018 blir bandet også å finne på blant annet Trænafestivalen, MiniØya, Førdefestivalen og Oslo Jazzfestival.