Elin Furubotn (sanger og låtskriver) har gitt ut hele sju soloalbum, og hatt en rekke låter på NRK P1 og P2. Mest kjent er nok duetten hun gjorde sammen med Stavanger Symfoniorkester og Morten Abel; «Så lett det kan ver» (2014). I 2019 kom hun med de to singlene «Alt å vinna» og «Ta imot», som en smakebit på jubileums-albumet hennes «Blikk», som kommer ut i februar 2020, både på Vinyl, CD og digitalt.

Elin har også gitt ut album og turnert i Tyskland sammen med Karl Seglem, norske tekster til tross, og hun fikk en internasjonal pris i USA (Indie Award) for albumet Heilt Nye Vei (2013).

Sangene til Elin handler ofte om det hverdagslige – om små og store ting med en god dose humor, men også alvor og undring. Det er umulig å ikke følge med under konsertene, der formidlingen står sentralt, med tekster til å kjenne seg igjen i og gode, nynnbare melodier. 

Furubotn turnerer mye og regelmessig over hele landet og skal på en omfattende Norges-turne sammen med Torbjørn Økland (Vamp). De har hatt en rekke konserter sammen siden Økland sluttet i Vamp for få år siden, og høstet strålende kritikker. Halvor Folgerø, kjent og kjær journalist i NRK TV Hordaland, spilte bassgitar i bandet til Elin da hun startet sitt første band på 80/90 tallet i Stavanger, og han blir selvsagt med på scenen.

Det er duket for en skikkelig festaften denne onsdagen på Lille Ole Bulls Scene, og det blir garantert god stemning!

 

“Elin sine songar gjekk rett heim hos konsertpublikummet.”

“Betre kan det knapt verta.” (Tysvær Bygdeblad, 2017)

“En formidler på øverste hylle med et solid glimt i øye!” (journalist Tor Hammarø, 2017)