Jon Niklas Rønning får strålende kritikker for sitt første soloshow! Etter suksessen på Latter i Oslo, reiser nå «Jon Niklas Rønning – Jeg reiser alene» ut på turné.

«Jeg reiser alene» vil inneholde alt vi kjenner Rønning for: aktuelle humorviser i stil med den han presenterte på «Idrettsgallaen» i år, parodier i kjent Bye & Rønning-ånd, satiriske numre fra nyhetsbildet, improviserte sanger med publikum, samt noen overraskelser.

Med seg på scenen har han noen av Norges beste musikere: Ole Morten Aagenæs på piano og vokal, Pernille Øiestad på vokal, Madeleine Ossum på fiolin og Andreas Haga på bass.
Tittelen «Jeg reiser alene» er også et ærbødig nikk til Rønnings helt Ole Paus, som han er kjent for å parodiere.

Jon Niklas Rønning debuterte på TV allerede i 1991 i NRKs barneprogram «Midt i smørøyet». Han var i flere år den ene halvdelen av Bye & Rønning, hvor han samarbeidet med Anders Bye. Rett før nyttår i 2005 fikk de tilbud om å lage seks episoder for NRK2, i serien «Usett: Bye & Rønning Show» og fikk faste innslag i «Kjempesjansen». I 2006 underholdt de med showet «Bye & Rønning prøver keiserens nye klær». For dette mottok de Komiprisen 2006 i kategorien «Beste forestilling – Scene». I 2007 var de tilbake med et nytt TV-show med navn «Hjemme hos Bye & Rønning».
Høsten 2010 var han aktuell med sin første stor-sceneproduksjon, nemlig «Bye & Rønning redder verden», med fullt band på Latter, Aker Brygge i Oslo. Showet ble sendt på NRK og vant Komiprisen 2011. I 2012 var duoen tilbake på NRK med serien «Bye & Rønning». De senere år har Jon Niklas Rønning ofte vært å høre med morsomme ukeaktuelle viser på P4 og hans moderne versjon av «Julekveldsvisa» er bl.a. delt ca. én million ganger på internett. I tillegg har Jon Niklas den populære podkasten «Rønning», hvor han snakker humor med gode komikerkollegaer.

Men nå er tiden endelig klar for at Jon Niklas Rønning skal stå på egne bein – han reiser alene!

Regien er ved Vemund Vik.

TERNINGKAST 5 – Treffsikkert show! - AFTENPOSTEN

TERNINGKAST 5 – Rønning gjør det med glans! - VG

TERNINGKAST 5 – Treffer blink! - DAGBLADET

TERNINGKAST 5– Finstemt humor – serverer innertiere på løpende bånd! - AGDERPOSTEN

TERNINGKAST 5 – Et kunststykke, rett og slett! - FÆDRELANDSVENNEN