Et nytt skritt opp og frem for vestkystpoppens fremste norske ambassadør! 

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs westcoastpop (tenk Steely Dan, MichaelMcDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk. Kanskje er det fordi ironi er et fullstendig fremmed begrep om man skal beskrive musikken til Ole Børud. Og gudskjelov for det! Albumet «Stepping Up» som kom i 2014 tar opp tråden der «Keep Movin» (2011) slapp den sist. Låter som tittelkuttet eller «Driving» er skolebokeksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen.

Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som andre-generasjonsmedlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Først i familiens egne band (gospelprosjektet Arnold B. Family er kanskje særlig relevant i denne settingen). Så noen år som metalmusiker -ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013. 

Ole Børud sitter ikke stille og var på en omfattende vårturnè med fullt band og blåserekke fra nord til sør i Norge hvor det ble rullet høye terningkast, samt med utsolgte hus i Sverige i 2019. Med låtene ”Good Time”og ”Fast Enough” viser Ole at han fortsatt vet å skape god stemning, og med platen ”Outside The Limit” som kommer i høst legger han ut på nok en turnè men med masse ny og spennende musikk!