The Alarm ble dannet i Rhyl i Wales i 1981. Bandet fikk raskt en solid fanskare i UK. De var i starten veldig inspirert av band som The Clash og Sex Pistols.

De ble signet av I.R.S. Records i 1982. Bandet utviklet soundet  sitt videre, og den første besetningen holdt sammen til 1991. De hadde da solgt over 5 millioner plater verden over, hatt 16 låter inne på UK Top 50 Singles, et album inne på US Top 200 Billboard samt turnert og spilt med band som U2, Neil Young, Bob Dylan og Big Country. Mike Peters har og vært vokalist i Big Country i nyere tid, som en tribute til sin gode venn og tidligere vokalist i Big Country, Stuart Adamson. Freddie Mercury var en stor fan av The Alarm, og kom ofte på konserter og sang med på låtene. Han inviterte dem med til å spille med Queen da de gjorde "Live at Wembley `86".

The Alarm har fortsatt å gi ut plater med Mike Peters som frontfigur og rettighetshaver av The Alarm. De har opprettholdt sitt gode live-rykte og har en stor fanbase verden over. Deres siste utgivelse "Equals" har fått strålende kritikker, noe bandet og Mike Peters har etterfulgt med imponerende 179 konserter i 2018!

Bandet består i dag av Mike Peters og kona Jules Peters, James Stevenson ( The Cult/Genereation X) på gitar/bass og Smiley( Joe Strummer & The Mescaleros/Robbie Williams/Archive) på trommer. Et stjernelag.

Siste gang The Alarm spilte en klubbkonsert i Norge var i 1990, og nå er de klare for 3 unike konserter i Oslo, Bergen og Haugesund.  

Vil du se The Alarm i Norge , er dette muligens en av de få sjansene du vil få.

Support; Novocaine

Bergensband som spiller melankolsk rock som de beskriver som "sad music for happy people". Bandet er kjent som et meget bra live-band med referanser som Mew og Radiohead i musikksjanger.