TIDIG – Sommerens hotteste stand-up!

Vi har samlet de beste av de beste til tidenes sommer-stand-up på Ole Bull Scene. Sjarmerende Christian Mikkelsen, stjerneskuddet Jonis Josef, rappkjeftede Hanne Indrebø og ufiltrert vittige Christoffer Schjelderup er bare noen av komikeren som står på scenen. Dette blir et fyrverkeri av et show som vil gi deg kneproblemer og hes stemme i ukesvis. Tidig!

Daniel Simonsen

Daniel er den første nordmannen som har vært på late night på amerikansk tv. Den hellige gral, og det som er drømmen til de fleste som starter med standup der borte. Men at vi skulle oppleve en norsk der, og til og med en bergenser, født og oppvokst i Sandviken. Det er rett og slett utrolig. Daniel har bodd i London i en rekke år og fikk seg et navn i Storbritania. Vant priser. Kom på tv. Og når karrieren begynte å ta av der, så begynte han på bar bakke i New York. Etter få år har han nå blitt en av de faste på Comedy Store, der Seinfeld, Chris Rock og Amy Schumer står jevnlig. Og han har altså kommet seg på late night. Nå er han i Bergen med sin helt særegne stil, som veldig mange har omfavnet. Det er kun Daniel som gjør som Daniel, og vi er alltid like glad når han er tilbake i byen han elsker. Og som elsker han. Veldig spesiell og allikevel universell. Vi er store fan!

 

Christian Mikkelsen

Christian startet sin standupkarriere i Bergen og det var også her han begynte i Bare Moro Impro. Det tok ikke lang tid før Christian ble headhuntet til NRK og resten er som de sier, historie! Det er ikke uten grunn at NRK fikk kloen i Christian, for sjeldent har man sett en fyr som har vært så naturlig morsom og hørt mer hjemme på en scene. Som vi sier i Bergen: Mikkelsen er bare gjennomført tidig! Han vant Komiprisen for årets gjennombrudd i 2016 her i byen og ENDELIG er han tilbake!

Jonis Josef

Jonis er på vei mot noe skikkelig stort. Bergen var den første byen i Norge som hadde ham som headliner og det var også den første byen som booket han ut fra Østlandet og han har vært en bergensvenn siden starten. Og det er ikke rart, for bergensere elsker morsomme folk, og siden starten er det ikke bare vi som har oppdaget at denne unge karen fra Gulset har talent. I år fikk han sitt store gjennombrudd med gullrute-nominasjon for serien “Kongen av Gulset” – laget, skrevet og spilt av Jonis Josef selv. Har du ikke sjekket den ut, så gjør det NÅ! Kongen av Gulset er som en norsk variant av Chris Rock sin “Alle hater Chris”, bare mye, mye tidigere!

Christoffer Schjelderup

Christoffer ble kåret til Norges beste standupkomiker i 2014 av komikerne i Norge og har siden bare blitt bedre og bedre. Hans kritikerroste show “Tro Hat og Ærlighet”, fikk 5’ere av alle tre bergensavisene og ble en stor suksess, og Christoffer var også med på publikumssuksessen Julegøy, her på Ole Bull Scene. Christoffer er kjent som en kompromissløs komiker som sparker alle veier inkludert mot seg selv og har over flere år blitt et anerkjent navn i både i Bergen og utover bygrensene.

Hanne Indrebø

Hanne er en av de nye, fremadstormende komikerne i Bergen, som med sin rappkjeftede og breiale stil har blitt en snakkis i humormiljøet. Hanne er naturlig morsom, og sammen med makker Marianne Dale, står hun bak den herlige podcasten “Podpikene”, som er en slags bergensk utgave av “Tusvik & Tønne”. Hanne kom seg nettopp til finalen i “Roast Battle”, hvor de jaktet på å finne Bergens morsomste drittslenger, og er en av de Stand Up Bergen har mest troen på i årene fremover. DET sier ikke lite!

Gjengen har fått med seg to gjester: 

Jonny Bayer  (Gjest 19. juni) 

Jonny har med rakettfart gjort seg gjeldende i stand up miljøet i Bergen. Han er programleder for podcasten “Jonny Bayer Show”, en alle tiders podcast med sprudlende gjester som kommer ut hver fredag! Med bakgrunn fra radiobransjen tok han i 2016 steget ut på humorscenen. Kort tid etter sin debut vant han Comedy Fight Club på Ricks. I mars 2018 debuterte han på engelsk på The Comedy Store i Hollywood. Jonny er en sjarmerende og uredd pratmaker som elsker å utforske faget. Han har god publikumskontakt og er kjapp i replikken, noe som gir ham frihet til å være spontan på scenen. Han har stått rundt på scener i hele Norge og er blitt godt mottatt av publikum. Humoren hans beveger seg på en fin linje mellom flaue hverdagsobservasjoner og det mer absurde, og han liker å sette ting litt på spissen. Han er mannen bak standup konseptet "DU KØDDER!" som gikk av stabelen på Garage og kjører LIVE podcast fra Lille Ole Bull èn gang i måneden. Jonny har flere firmajobber bak seg, både på sommerfester, kick off, banketter, BIFF prisutdeling og julebord. Han har også prøvd seg som konferansier og trives like godt med den hatten. Jonny Bayer er en sulten komiker som ikke er redd for å by på seg selv! 

Hans Magne Skard (Gjest: 20. juni)


Hans Magne er en komiker som lener seg mot den mer absurde delen av stand up sjangeren. En noe isolert oppvekst i Sveio kan ha bidratt til dette. Men hans humor har vist seg å appeller til flere en ham selv og han er i ferd med å etablere seg som komiker i denne vestlandsperlen, også kalt Bergen. Men han har samtidig sådd noen frø utenbys. I 2012 ble han kåret til årets nykommer på Den store norske humorfestivalen i Stavanger. I år deltar han på den sagnomsuste Crap åppå park festivalen i Oslo og varmer opp for Dag Sørås. Få han med deg nå, før han drar tilbake til Sveio for å oppdra sitt barn på samme måte som han selv ble oppdratt!

 

Dette blir helt latterlig bra!