Med el-gitar, mandolin og ærlige tekster på hallingdialekt skaper Tonje Halbjørhus et musikalsk uttrykk i krysningspunktet mellom folk, visepop og americana. Hun tar lytteren med på en reise inn i vare tanker og sår hverdagsmelankoli. 

Tonje har selv skrevet musikken og produsert sitt nye album ‘’Etter Stjernene’’. Låtskrivingen har foregått hjemme i stua, som for øvrig er hovedkontoret til hennes eget plateselskap Kveldslys Records, samt ute i verden på reiser til byer som Nashville og Stockholm. Albumet ble spilt inn i anerkjente Amper Tone Studio i Oslo sammen med noen av landets fremste musikere og med Bård Ingebrigtsen bak miksebordet. Gjennom et unikt samspill har de gitt musikken et organisk og upolert lydbilde som fremhever kontrastene i det sarte og det råe. 

 

Tonje Halbjørhus er oppvokst i Hallingdal og bosatt i Oslo. Debutalbumet kom i 2016 med påfølgende turné. Albumet mottok gode kritikker, blant annet skrev Dagens Næringsliv: Imponerende folkevisepop. Gjør ikke skam på tidligere Hallingdalsartister.Deretter dro hun ut i verden for å skrive ny musikk. Hun ga ut to enkeltstående låter i 2017 som førte til radiospilling på P1, P2 og P3 og live-opptreden i beste sendetid på NRK1. Tonje spiller jevnlig konserter og etter en omfattende norges-turné våren 2018 var det endelig tid for å lage nytt album. ’’Etter Stjernene’’ slippes våren 2019 og det feires med releaseturné til blant annet Bergen og Lille Ole Bull Scene. 

 

Hjertelig velkommen!