Bli med på årets familieforestilling med Trollala, Nissen, Frøken Sludder, snø og slush! Trollala, den underlige vidunderlige, tar deg med på et musikalsk juleeventyr på Ole Bull scene. Bergen har sitt eget troll, med sin egen tursti på Fløien. Han har allerede gjort seg svært populær blant barna gjennom en rekke forestillinger. Albumet «Trollala, den underlige vidunderlige – del 1» ble sluppet i mai 2015, og ble kåret som «Ukens album» på norsk Spotify.

Jon Eikemos stemme vil introdusere juleeventyret: På toppen av et fjell. På dette fjellet som heter Fløyfjellet, bor det en trollefamilie; Trollmossi, Trollpappen og Trollala. Herfra kan de se utover hele Bergen by. Trollala er veldig snill, veldig nysgjerrig og som oftest leken og glad.

Nå er han i super julestemning. Han drømmer om å møte Nissen og om å få en hvit jul.

Tror du på Troll? Tror du på Nissen?

Frøken Sludder bor på Vallesletten med sine to hjelpere. Hun er misunnelig på Nissen som får så mye oppmerksomhet før jul. Hun stjeler den magiske Hang-trommen. Det er denne Nissen har brukt for å holde julemagien på plass de siste årene.
Nå finner ikke Nissen ønskelistene, og julegrøten smaker ikke slik som den pleier. Det er bare regn og sludd. Bergens befolkning er bekymret for både været og manglende julestemning.

De to barna Trollala møter på veien, tror hverken på troll eller nisser. Trollala og barna kjenner ikke igjen den gamle, kraftløse mannen de møter i skogen med en gang, men det er Nissen!
De finner sammen ut at det er Frøken Sludder som har stjålet trommen. Nissen får kakao av barna og samler krefter nok til å bli med til Vallesletten for å lete etter den.
De spionerer på frøken Sludder og ser at hun forgifter de to hjelperne sine og alle andre med noe hun blander i Slushen sin. Frøken Sludder tjener store penger på sludd, og sin spesial-slush som hun selger på kjøpesentrene før jul.

Trollala, barna og Nissen legger en plan med hjelp av publikum i salen.
Hjelperne drikker kakao og får hukommelsen tilbake. De hadde glemt hva julestemning var. Plutselig kjenner de igjen julelukten fra klementiner og pepperkaker. De har dårlig tid for å ordne alt til jul! Får Nissen den magiske trommen og sitt gamle Jeg tilbake? Er det håp om at Frøken Sludder finner julestemningen? Blir det snø? Klarer Trollala og barna å redde julen?

Den som kommer får se!

 

Manus av Stig van Eijk, Beate H. Thunes og Frøydis Flotve