Elin Furubotn er en av Norges mest markante og profilerte visesangere, og skriver norske tekster og melodier selv, samt spiller gitar og synger. Nordmenn har hørt et utall av Elins sanger gjennom radiokanaler som NRK P1 og P2, og mest kjent er kanskje duetten hun gjorde sammen med Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester; Så lett det kan ver» (2014).

Elin Furubotn har gitt ut sju soloalbum og gir ut sitt åttende album februar 2020, som også blir et jubileumsalbum. Hun feirer 20 år som plateartist og gir ut både på Vinyl, CD og digitalt.

Sangene til Elin handler ofte om det hverdagslige – om små og store ting med en god dose humor, men også undring. Det er umulig å ikke følge med under konsertene, der formidlingen står sentralt, med tekster til å kjenne seg igjen i og gode, nynnbare melodier.

Furubotn turnerer mye og regelmessig over hele landet og skal på en omfattende Norges-turne sammen med Torbjørn Økland. De har hatt en rekke konserter sammen siden Økland sluttet i Vamp for få år siden, og høstet strålende kritikker. Halvor Folgerø spilte bassgitar i bandet til Elin da hun startet sitt første band på 80/90 tallet i Stavanger, og han blir selvsagt med som bassist denne onsdagen på Ole Bulls Scene.

Elin har også gitt ut album og turnert i Tyskland sammen med Karl Seglem, norske tekster til tross, og hun fikk en internasjonal pris i USA (Indie Award) for albumet Heilt Nye Vei (2013).


“Elin sine songar gjekk rett heim hos konsertpublikummet.”

Betre kan det knapt verta.” (Tysvær Bygdeblad, 2017)

“En formidler på øverste hylle med et solid glimt i øye!” (journalist Tor Hammarø, 2017)