Dette arrangmentet er flyttet fra 5. september 2022 til 13.02.2023. Informasjon til billetthavere her

Velkommen til et foredragsshow om kvinner, menn og språk!

I mange år har Helene Uri vært opptatt av språk og kjønn. For ti år siden begynte hun å klippe ut artikler og legge dem i en blå mappe. Hun har tjuvlyttet til samtaler på buss og på fest, hun har målt taletid og telt nekrologer. Hun har finkjemmet bøker og filmer på jakt etter hva vi sier, hvordan vi sier det, og hvem som sier hva. Snakker menn og kvinner forskjellige språk?

I foredraget Hvem sa hva? fletter Uri inn historier fra hennes eget liv for å konkretisere og synliggjøre språkets iboende konflikter. For språk er makt. Hva skjer med forholdet mellom menn og kvinner når «mann» stadig regnes som språklig nøytralt? Helene Uri omtales ofte som «kvinnelig forfatter», som om hun er noe annet enn sine mannlige kolleger, som bare er «forfatter». Er tiden moden for en modernisering av språket?

Kan man avsløre om en litterær karakter er mann og kvinne ut fra hvordan hen snakker? Skriver menn og kvinner forskjellig, og hører publikum forskjellen? Vi kan love både lattervekkende og oppsiktsvekkende oppdagelser!

________________________________________


Helene Uri har doktorgrad i lingvistikk og har en professor II-stilling ved Norsk barnebokinstitutt. Hun er en av landets mest ettertraktede foredragsholdere og debattanter når temaet er språk. Hun har skrevet en rekke bøker for både barn og voksne som er oversatt til tjue språk, og har bl.a. fått Bragepris og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur.

Arrangementstidspunkt : 19:00
Dørene åpner : 18:30
Varighet : 120 min

Servering :
Alle rettigheter

Aldersgrense : Ingen aldersgrense
Ledsager : Full pris

Adkomst : Bybane til Byparken. Buss til Festplassen eller Olav Kyrres gate. Vi har et godt samarbeid med CityPark parkeringshus som ligger like ved Ole Bull Huset. Sammen har vi gleden a å tilby alle teater, restaurant – og bargjester på Ole Bull Huset 20% rabatt på parkering i den tiden de er på huset.
Bevegelseshemmede : Ja
Parkeringsmuligheter : Ja

Arrangørens nettside
Artistens nettside