Hvor mange ganger har du gledet deg lenge til en god kulturopplevelse? En sånn tvers gjennom herlig kveld, der du lot deg bevege, lot deg rive med, lot deg engasjere – og lo sånn at det verket i magemusklene etterpå? 

Ole Bull Huset gleder mennesker hver dag, og presenterer hvert år noen av landets mest populære forestillinger. Samtidig er denne scenen et sted der unge, nye talenter får presentere seg. Noen av Norges største artister sto aller først på denne scenen før hele Norge trykket dem til sitt hjerte. 

SOS Ole Bull er et initiativ som aktører i kulturmiljøet i Bergen står bak – med mål om å bidra til å redde kulturscenen Ole Bull. Det er alvor nå. På grunn av restriksjonene knyttet til den pågående pandemien, står Ole Bull Huset på kanten av stupet. I hele vår har huset måttet innstille alle forestillinger og stenge serveringstilbudene. I høst kan de gjennomføre forestillinger, men med under halv kapasitet i forhold til antall publikummere, og med økte kostnader til smitteverntiltak og bemanning for å ivareta disse tiltakene. Rent økonomisk er dette en driftsmodell som vil medføre kontinuerlige tap, og det er kun et spørsmål om tid før det ikke er mulig å dekke løpende utgifter. Kulturministeren har ikke innvilget noen desperate bønner om støtte. For hver uke som går, blir situasjonen mer prekær.

Så vi innkaller til Redningsauksjon. Den 15. august blir det en festkveld man sent vil glemme på Ole Bull Scene, med et fyrverkeri av en forestilling, der artister med tilknytning til Ole Bull scene bidrar. Forestillingen vil streames gratis på nett, men man kan også sikre seg en plass i salen om man er rask. 

Men ikke bare det: Du kan også bli med på Redningsauksjonen ved å by på en rekke, sjeldne auksjonsobjekter. Kun denne gang legger vi ut helt særegne tilbud som man kan by på frem til 15. august. Bedrifter kan sikre seg en opplevelse med en artist til fredagslunsjen på jobb, eller hvem som helst kan sikre seg helt unike, personlige  kulturopplevelser med noen av våre mest folkekjære artister. Auksjonsobjektene legges ut fortløpende i sommer, og man kan gå inn og legge inn bud når som helst. Og når man følger aksjonen 15. august blir det også mulig for både bedrifter og privatpersoner å støtte Ole Bull Scene. Vi håper mange griper den muligheten. 

Se en liste over auksjonsobjektene her

Alle inntekter går uavkortet til Ole Bull Scene. Alle artister, produksjonsapparat og personell stiller opp på dugnad for å berge Ole Bull Scene. Vi oppfordrer alle som er glade i humor, musikk og gode opplevelser til å bidra. Vi får ingen ny sjanse til å redde et av våre mest populære kulturhus.

 

Varighet 2 timer