Snakkes. Det du sier til kompisgjengen. Det du gjerne skulle sagt til barndomsforelskelsen. Et spenn mellom det hverdagslige og det nostalgiske. Gjennom fem år har Spar 5 utviklet og perfeksjonert låtene som endelig munner ut i bandets debutalbum. Tekstuniverset i låtene tar for seg temaer som forventning, savn og lengsel, men også usikkerhet og tilhørighet. Skildringer fra det enkle og hverdagslige på den ene siden har selskap fra mer dyptliggende og større spørsmål i den andre enden av skalaen.


BIO

Spar 5 er et bergensbasert band som spiller sjelfull poprock med norske tekster. Låtene er inspirert av et bredt spekter av sjangere, og de har levert alt fra dansbare discorytmer til energisk rock med allsangfaktor. Siden de startet å spille sammen i 2016 har de jobbet hardt for å bli et godt liveband. Dette reflekteres også i hvordan låtene er spilt inn og produsert. Mellom utgivelsene har bandet spilt mange konserter på Bergens scener, samt i Stavanger og Haugesund.


Våren 2019 kom bandets debut-EP med navnet "Hvis", som spilt inn i Duper Studio AS og mikset av Yngve Sætre. Dette medførte både listing på New Music Friday Norway og Indielista på Spotify, samt avspillinger på NRK P1. Bandets andre EP, Blindpassasjer, kom våren 2021. Dette resulterte i omtale i flere aviser samt avspillinger på flere radiostasjoner. Låtas tittelspor fikk bl.a fin omtale i Bergens Tidene. som beskrev sjangeren som “soulrock på norsk”. Anmelder skrev videre at “Blindpassasjer er en underfundig, undrende og uhøytidelig låt om å skulle finne seg selv i mylderet av muligheter og meninger. Dette er en låt som kan løfte deg opp mot solen, uansett hvor mørke skyene over deg måtte føles”. Videre falt EP-ens andre singel “Gå”, en upbeat surfrock låt, i smak hos Hilde Zahl i Norsk på norsk i NRK 1. “Gå” fikk også ukentlige avspillinger hos Radio Askøy og ble nevnt på listen over årets beste lokale låter i 2021.

.
Rullestol: Tlf. 5521670
Ingen rabatt for ledsager

På grunn av lydnivå er det ikke tillatt å ta med barn under 3 år på forestilling/konsert på Ole Bull Scene/Lille Ole Bull. Anbefalt aldersgrense på forestilling er 12 år, egne regler gjelder for konserter.