I over 20 år har Stord-bandet, Storm Weather Shanty Choir, levert rå og energiske tolkninger av 150 år gamle sjantier og sjømannssanger. På nyåret opplevde de et enormt oppsving da sjanti-trenden herjet det sosiale nettverket TikTok. Med dette som utgangspunkt slapp de sitt syvende album i mai i år, og nå ser de veldig frem til å spille for sitt trofaste publikum igjen i Bergen!

Den tidligere seilskutesjømannen Haakon Steinar Vatle startet Storm Weather Shanty Choir etter inspirasjon fra seilskipet Statsraad Lehmkuhl, hvor han jobbet på dekk over flere år. Da han kom tilbake til Stord samlet han vennegjengen og dannet rockekoret. I 2020 feiret de tjueårsjubileum, og brukte året på å spille inn sin syvende plate, «Nine Rows of Teeth».

Det er og har vært et utrolig privilegium å være en del av Storm Weather Shanty Choir gjennom alle disse årene. Den kommende plata spilte vi inn i fjor sommer i Sir Sound Studio, med produsenten vår Bjørn Bunes bak spakene. Han har jobbet hardt med å overføre den heftige energien vi har når vi står på scenen for å få frem en «livefølelse» på plata. Vi er veldig fornøyde med resultatet og har fått veldig god respons fra våre fans, forteller Haakon Vatle. Dette er bandets første studioalbum på ni år.

Bandet har et unikt og uventet utgangspunkt for å nå ut til publikum etter at sjantier og sjømannsviser preget lydbildet til mange millioner brukere på TikTok. På kort tid syvdoblet bandet antall månedlige lyttere på Spotify og entret Spotify sine virallister i både Canada, USA og England. Musikalsk favner de bredt og har blitt kjent som et fargerikt innslag i både folkemusikk- og rockemiljøet. De har turnert flere ganger i Japan, USA og Europa, har spilt på festivaler som Folkelarm og by:Larm og har i en årrekke vært gjengangere med utsolgte hus i Oslo, Trondheim og Bergen. 

Varm opp stemmebåndene og bli med på en heftig musikalsk reise til sjøs!Dørene åpner kl. 19.00
Konsertstart kl. 20.00

Unummererte sitteplasser
Garderobe inkl. i billettpris
Aldersgrense 18 år
Servering : Øl / Vin

Grupper tlf 55216170

Konserten inngår i konsertserien Bergen Live Sessions.
Les mer om Bergen Live Sessions her bergenlive.no/sessions
Bergen Live Sessions facebookside