BERGEN ELVIS FEST 2024

10. - 13. april 2024

Gjør deg klar til tidenes ELVIS FEST! Her vil både gamle og nye generasjoner hylle Elvis Presley og den fanstastiske musikken hans med fire herlige konserter og Amcar kortesjer og liv i gatene! Bli med og rock med oss!

KONSERTENE

ONSDAG: The King of Rock 'n' Roll – The Early Years
TORSDAG: Bergen Bonanza – Elvis Fest Special
FREDAG: From Memphis to Bergen – Elvis Request Concert with our US guests
LØRDAG: Elvis Presley – The Concert Years – That’s The Way it Was med blant andre legendariske Glen D. Hardin

Arrangøren Kvamme Management oppdaterer løpende programmet, artistene, musikerne, festivalhotelltilbud og ellers alt som skal røre seg under denne festivalen på hjemmesiden: www.kvammemanagement.com

 

THE KING OF ROCK'N ROLL - THE EARLY YEARS 

Onsdag 10. april  kl. 18:30  Lille Ole Bull 

ArtisterTwang Gang med Berit Håpoldøy 

Spennende gjester – annonseres senere

Vi åpner Bergen Elvis Fest 2024 med en skikkelig Rock´n Roll fest!

Twang Gang, en velkjent norsk rockabilly-/countrytrio fra Voss kjent for sine fremføringer av Elvis sin musikk særlig fra 50- og 60-tallet.  Twang Gang hadde stor suksess under Bergen Elvis Fest 2023 og vi er veldig fornøyde med å få denne unike trioen tilbake til å sørge for en heidundrende åpningsfest for Bergen Elvis Fest 2024.

Sammen med Twang Gang er fantastiske Berit Håpoldøy, en lokal artist og låtskriver fra Herdla på Askøy innen Folk- og Americana-landskapet som vi også hadde med oss sist og som har fått en stadig større tilhengerskare i Bergen. Albumet hennes, Berith, har over en million avspillinger på Spotify.

Berit Håpoldøy og Twang Gang har funnet tonen. De kjenner ansvaret for å videreformidle arven fra 50- og 60 tallet; ikke minst musikken til «Kongen», Elvis Presley.

Det blir flere overraskelser med suverene gjesteartister som vi annonserer senere. Vær med på å rocke i gang Bergen Elvis Fest 2024!

 

BERGEN BONANZA – ELVIS FEST SPECIAL

Torsdag 11. april  kl. 18:30 – Lille Ole Bull 

I 10 år har konsertkonseptet Bergen Bonanza vært et månedlig høydepunkt i musikkbyen Bergen. Bergen Bonanza er et livekonsept som fokuserer på amerikansk folkmusikk i alle dets fasetter - Innen blues, country, folk, alt country og bluegrass.

Under Bergen Elvis Fest 2023 fikk vi for første gang en ELVIS Spesial med stor suksess som vi nå fortsetter på Ole Bull Scene. Det blir strålene gjesteartister og to fulle sett med et tyvetalls av Elvis Presleys beste låter; både velkjente, klassiske, Rock 'n' Roll, country og noen mer ukjente som fortjener fremføring her.

Artister:

Husbandet til Bergen Bonanza består av noen av de beste musikerne i Bergen, som opp gjennom årene har spilt med det som kan krype og gå av artister og band. Denne kvelden har de med seg et knippe strålende gjesteartister som vil fremføre Elvis sine låter som gir garantert både rockefot og gåsehud!

Bergen Bonanza husband:

Endre Nordvik – vokal og gitar
Einar Olsson - trommer
Eirik Utne – gitar
Ole Gunnar Eikeland - bass
Lars Hammersland – tangenter

Gjesteartistene annonseres fortløpende.

 

Fredag 12. april  kl. 19:00  – Ole Bull Scene

FROM MEMPHIS TO BERGEN – ELVIS REQUEST CONCERT WITH OUR US GUESTS

Artister: 

Glen D. Hardin, Nashville, USA

Terry Mike Jeffrey, USA
Brad Birkedahl, Memphis, USA
I tillegg kommer en stor overraskelse som vi lanserer senere!

Glen D. Hardin, Elvis sin legendariske pianospiller på 70-tallet, kommer til Bergen! Helge Kvamme besøkte Glen D. hjemme hos ham i Nashville i slutten av desember, og etter invitasjonen til Bergen Elvis Fest 2024, fikk han bekreftelsen; at Glen D. kommer til Bergen!

Glen D. var Elvis sin pianospiller i seks år under live-konsertene i Las Vegas og konserter rundt i USA fra 1970 til 1976. Hardin arrangerte 51 sanger for Elvis.

Terry Mike Jeffrey, amerikansk sanger, låtskriver og multi-instrumentalist fra Paducah i Kentucky gjorde stor suksess under Bergen Elvis Fest 2023 og kommer tilbake til Bergen etter utallige begeistrede oppfordringer.

Jeffrey er en legende i musikermiljøet knyttet til Memphis og Nashville og er verdenskjent for sin tolkning av musikken til Elvis Presley. Han er en av svær få artister «velsignet» av Graceland og Elvis Presley Enterprises og opptrer hvert år under Elvis Week i Memphis som arrangeres i august som en hyllest til Elvis i forbindelse med 16. august; dagen Elvis gikk bort. Jeffrey skal spille med The Memphis Symphony Orchestra på Graceland Soundstage i Memphis under arrangementet 2024 Elvis Birthday Celebration 5. til 8. januar 2024.

Jeffrey har opptrådt med kjente rockeartister som Fats Domino, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, The Jordanaires m.fl. og med countrystjerner som Eddy Arnold, Leon Russell, Ricky Skaggs, Chat Atkins og Shania Twain. Han har gjort en rekke opptredener sammen med Elvis sine originale musikere.

Brad Birkedahl er en amerikansk gitarist og vokalist som kommer direkte fra Memphis der han, som Jeffrey, opptrer regelmessig under den årlige Elvis Week som en av få artister som slipper til under denne årlige viktigste markeringen av Elvis Presley sin musikk og sitt liv. Graceland.com presenterte Brad slik i anledning hans opptreden under Elvis Week 2023:

Guitarist and vocalist Brad Birkedahl has entertained audiences around the world. He has been a Memphis Beale Street featured performer since moving to Memphis from Tacoma, Washington in 1998 as co-founder of the rockabilly trio, The Dempseys.”

Birkedahl spilte i den meget anerkjente spillefilmen «Walk the Line» fra 2005; Johnny Cash-biografien der han portretterte Elvis's gitarspiller Scotty Moore. Han akkompagnerte også karakterene til Roy Orbison og Jerry Lee Lewis i filmen.

Jeffrey og Birkedahl vil fremføre sanger både fra kjente album som “From Elvis in Memphis”, Elvis´s tiende studioalbum utgitt i 1969 og fra albumet «From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee» innspilt på Graceland i 1976, og ikke minst også sanger på oppfordring fra publikum. Her blir det garantert flott musikk, godt humør, allsang og sterke følelser. En unik konsert i Bergens musikkhistorie.

 

Lørdag 13. april  kl. 19:00  – Ole Bull Scene

ELVIS PRESLEY – THE CONCERT YEARS – THAT´S THE WAY IT WAS

Konserten lørdag 13. april blir den store avslutningskonserten. Vi har gleden av å presentere festivalens eget husband med noen av de dyktigste musikerne i Bergen med Lars Hammersland som bandleder. Bandet får med seg både koret Roots og en for anledning sammensatt flott gruppe strykere.

Bandet har med seg de spennende og særdeles dyktige Bergenske/Vestlandske artistene Berit Håpoldøy, Totto Kristiansen, Endre Olsen og Morgan Vøien sammen med våre eminente gjester fra Memphis og Nashville, USA, Terry Mike Jeffrey og Brad Birkedahl.

Konserten vil ta oss gjennom musikken til Elvis Presley fra hele hans karriere og tre tidsepoker; Rock 'n' Roll-årene på 50- og begynnelsen av 60-tallet, balladene fra filmårene på 60-tallet og konsertårene fra Elvis ´68 Comeback Special og starten på Las Vegas epoken fra åpningskonserten 31. juli 1969 frem til den aller siste Elvis Concert 26. juni 1977 i Indianapolis. Elvis holdt utrolige 1 128 live konserter fra 31. juli 1969 til 26. juni 1977.  Låtene blir fremført som Elvis’ sine konsertversjoner.

Dette blir en helt unik konsertopplevelse!

Artister:

Glen D. Hardin, Nashville, USA

Husbandet/Bergen Elvis Fest Band:
Lars Hammersland
– band leader 
Erlend Styve
Kai Taule
Einar Olsson

Med korister/vokalister: Kristin Bergsvik og Helene Nilsen

Strykere under ledelse av Helge Stokke

Koret Roots

Vokal: Berit Håpoldøy, Totto Kristiansen, Morgan Vøien, Endre Olsen, Terry Mike Jeffrey, Brad Birkendahl