«Noe av det fineste og mest underfundige vi har - en av landets morsomste liveartister» skriver VG. 11. november slipper han sitt nye album 'big babies'. Singelen 'mouths to feed' ble omtalt som «den rareste og fineste sangen om å leve i vanskelige tider».

Han har gitt ut flere kritikerroste album siden debutalbumet 'I am a singer/songwriter'. Han har også laget musikk til både film, tv og dataspill. Han har til og med fått sin egen tributeplate, med norske artister som tolker sangene hans. Han lager sine egne musikkvideoer og platecover, og har hatt sin egen tegneseriestripe i Dagbladet om “livet som relativt ukjent superstjerne”. Bortsett fra det doble livealbumet 'live'(2018) og den doble raritetsamlingen 'rare' (2019), er 'big babies' hans første album på fem år.

Med seg på både plate og på scenen, har han Henrik Lødøen og Martin Morland på trommer og kontrabass. Med sine melankolske og finurlige viser, og sin underfundige humor og unike kontakt med publikum, har han etablert seg som en annerledes og enestående liveartist.

«En av landets aller beste låtskrivere» (Dagens Næringsliv)

«Hinsides vakre låter» (Dagbladet)

«Egil Olsen er en sjanger for seg selv» (Klassekampen)

«En suveren entertainer» (Erik Valebrokk)

«Et av de beste livealbumene jeg har hørt på mange år» (Musikknyheter)

«Sender en armada med endorfiner på rundreise gjennom kroppen» (Popklikk)

«En mester I å lage skjør pop som blottlegger sjelen» (Altcountry)

«Tekstene er selvransakende, selvutleverende og fordømt gode» (Musikkbloggen)

mer musikk, video, foto, gøy og informasjon på www.egilolsen.com