Med sin unike vokal og sterke formidlingsevne har Emelie Hollow satt spor som artist.  

I 2016 og 2017 ga hun ut en rekke enkeltstående låter og havnet høyt på norske radiolister med den stemningsfulle julelåta «Feeling of Christmas». Høsten 2019 slapp hun sin debut-EP, som smakfullt sydde sammen og viste en dybde i Emelies låtskriverkunst og artisteri. Hun har en spesielt sterk formidlingsevne, noe som fullsatte saler var vitne til på by:Larm 2020 hvor hun blåste både publikum og en samlet platebransje av banen.

I august 2021 slapp Emelie sitt personlige debutalbum Half The Story. Albumet består av tre kapitler som forteller en historie om de emosjonelle fasene en ofte går gjennom ved et kjærlighetsbrudd.  På albumet finnes låter som «Break It Right» med dobbel spellemannsvinner Ruben, «Don’t Leave Me Now», og radiohiten «Monster». Med aktuelle og relaterbare låter forteller Emelie om hvordan det føles å få hjertet sitt knust når et forhold går i stykker.  Låten “Me” ble inkludert i Netflix-suksess-serien Hjem til jul, og entret topplistene på musikktjenesten Shazam sine charts i mer enn 50 land.

Hun ga også ut låten “Alene sammen” - Årets viktigste låt i samarbeid med VG-lista 2021.
Temaet for låten er mental helse og sangen skrev hun med innsendte bidrag fra norsk ungdom.
Forfatter Alexander Kielland Krag ga i 2021 ut et innovativt “bok-album” i samarbeid med Emelie Hollow hvor de utforsket skjæringspunktet litteratur og musikk i albumet This stays between us. Albumet er en kombinasjon av engelske oversettelser av utdrag fra Alexander Kielland Krags prisbelønte debutbok Dette blir mellom oss og Emelies låter fra debutalbumet.

Ved siden av egen artistkarriere har Emelie Hollow, tross sin unge alder, allerede solid erfaring som låtskriver og har en rekke samarbeid å se tilbake på. Hun har skrevet for artister og blant artister Emelie har samarbeidet med finner vi Ruben, Dagny, SKAAR, Lemaitre, TIX, Emma Steinbakken, Victoria Nadine (nr 1 Hit “Be Okey”), Alexander Oscar, KOPS, Seeb og Alan Walker. Sistnevnte og Emelie samarbeidet om låten «LILY», der Emelie i tillegg til å skrive, også har lånt bort vokalen sin. Låta har mer enn to milliarder streams på verdensbasis. Grupper tlf 55216170

Konserten inngår i konsertserien Bergen Live Sessions våren 2023.
Les mer om Bergen Live Sessions her bergenlive.no/sessions
Bergen Live Sessions facebookside