Den lavmælte americanaduoen Sweetheart vant Spellemann for sitt debutalbum i 2020 og har spilt en rekke utsolgte konserter omtalt som euforiske konsertopplevelser.

Høsten 2023 utgir de sitt andre album, «I WillLove You When The Morning Comes. Live er Sweetheart kjent for å trollbinde publikum med sin engasjerende, følelsesladede og stillfarne fremførelse. Harmoniene og de minimalistiske arrangementene etterlater ofte publikum i undrende stillhet. I 2021og 2022 har Sweetheart spilte en rekke konserterover hele Norge, flere av dem utsolgte. Feedback belønnet Sweethearts konsert på Driv i Tromsø med terningkast 6: «I Sweethearts tilfelle endte dette ekstra steget opp på et nivå der euforiske konsertopplevelser skapes. (...) Disse tandre låtene fremkaller den merkelige følelsen der man får lyst til å grine og juble omen annen. Sjelden har‘søndagsmorramusikk’ fungert så godt på en fredag. Selv om Sweethearts fremføring er stillfaren, og metoden såre enkel, blir resultatet så jævla genialt denne kvelden.»

I 2020 meldte Sweetheart seg for alvor på den voksende americanabølgen–også omtalt som nordicana–med utgivelsen av debutalbumet «Sweetheart», som ble kritikerrost for sin lavmælte melankoli og omtalt som et av årets vakreste album. I 2021 ble de belønnet med Spellemannpris for sitt debutalbum i sterk konkurranse med Malin Pettersen, Darling West og Johan Berggren. Denne høsten fulgte duoen opp med EP-en«I Remember Us, My Dear», som fikk 8/10 av Musikknyheter:«Den smellvakre Running out of lighter i god gammel, lavmælt Sweetheart-stil. (...) Jeg syns faktisk at Sweethearts nyeminialbum/ep er bedre enn albumet fra i fjor.».

Singlene er spilt på riksdekkende radio som Musikksjefen ogplukket ut av redaktørene i Tidal og Spotify til toneangivende spillelister som «New Norwegicana» og«Nordic Folk». Sweetheart består nå av John-Arne Ø. Gundersen (gitar og vokal) og Anne Mette Hårdnes (piano og vokal). De har i vinterspilt inn sitt andre album i Athletic Sound, med Kai Andersen, og albumet kommeri september 2023.

 

 Grupper tlf 55216170

Konserten inngår i konsertserien Bergen Live Sessions høsten 2023.
Les mer om Bergen Live Sessions her bergenlive.no/sessions
Bergen Live Sessions facebookside