Billetter kjøpes via  swing-n-sweet.no/​ Eventuelle ledige billetter selges i døren. 

Spiller hver lørdag, fra klokken 13:30 til ca. 16:30

Swing’n’Sweet Jazzklubb ble stiftet i 1994 og har i 23 år bidratt med gode jazzopplevelser for det Bergenske publikum.

Klubben har p.t. ca. 130 medlemmer og arrangerer jazzcafé hver lørdag, fra klokken 13:30 til ca.16:30 i sesongen som starter første lørdag i september og avsluttes tradisjonelt på 17.mai.

Swing’n’Sweet Jazzclub presenterer primært mainstream - og trad jazz, men vi presenterer allikevel et variert tilbud som også innbefatter unge og spennende talent fra det Bergenske jazzmiljøet. Klubben legger vekt på å presentere lokale band/musikere men henter med ujevne mellomrom også inn større navn fra inn og utland.

 

NOVEMBER  2021

LØR 6. NOV. Roar Kjeldahl organ trio

Roar Berntsen Organ trio er et orgeltrioinitiativ ledet av gitarist og komponist Roar Berntsen, bosatt i Bergen. Trioen tar kreativt utgangspunkt i orgeljazz-tradisjonen, hvor særlig hard-bop idiomet og et dynamisk, swingende samspill møter lineære, individuelle uttrykk fra medlemmene. Repertoaret består av original-komposisjoner, såvel som utvalgte tolkninger av standarder.

 

LØR 13. NOV Bodil Eldhuset Kvintett

Bodil Eldhuset er en av veteranene innen den bergenske vokaljazzen. Hun er til daglig å finne som sangpedagog på Langhaugen vgs. Idag får vi høre henne i jazzens standard repertoar. Hun er kjent for sine sjelfulle balladetolkninger. Kompet er kortreist og består av noen greiner på byens jazztre.

 

LØR 20. NOV Ella meets Jango

Vokalisten Ella Fitzgerald og gitaristen Django Reinhardt møttes aldri, fordi de bodde i ulike deler av verden. De leverte imidlertid begge fantastisk jazzmusikk som har gått inn i musikkhistorien på hvert sitt særegne vis. De tolket også mange av de samme standardlåtene.

«Ella meets Django» gir oss svaret på hvordan et møte mellom disse to mestrene kunne ha utartet seg kunstnerisk og musikalsk – med etablerte musikere fra den norske jazzscenen.

 

LØR 27. NOV.   Eivind Austad Trio

Eivind Austad Trio er en moderne pianotrio som spiller originalskrevet musikk inspirert av amerikansk jazz, europeisk klassisk musikk, gospel og folkemusikk, og har blitt sammenlignet med Bill Evans, Esbjörn Svensson og Keith Jarrett.  De slapp sin andre plate, «Northbound», i mai 2019 på Losen Records. Den har allerede fått strålende anmeldelser og ble kåret til ukens plate i Audiophile.

 

LØR 4. DES Fredriksberg Jazzensemble

Swing’n’Sweet er “hjemmebanen” til Fredriksberg og endelig er de tilbake på klubbens scene på Lille Ole Bull etter korona pausen. Bandet ble startet i 1973, og to av medlemmene fra den tiden er fremdeles med. Musikalsk kan vi tradisjonen tro vente oss flere innslag fra sjangrene trad, swing og latin. Godt humør og en uformell stemning er viktige stikkord for denne erfarne septetten.

 

LØR 11. DES. Nosferatu

Nosferatu har som intensjon å videreføre den amerikanske crooner-arven, på et musikalsk så vel som på et kulturelt plan. Alle utøverne har et nært forhold til crooner-musikken som strekker seg fra 30-tallet og frem til i dag, og har en oppfatning av at dette er musikk som folk trenger i disse tider. Innen disse rammene forsøker Nosferatu å skape mulighet for improvisatorisk utfoldelse, samtidig som det musikalske uttrykket er så tilgjengelig som mulig. Nosferatu er et av få band av vår samtid som søker å holde den vokalbaserte jazzmusikken i hevd, og gjøre den dagsaktuell i en moderne drakt.

Denne ettermiddagen blir spekket med klassikere fra «the American song book» og kanskje til og med noe julejazz fra Disney-repertoaret. 

LØR 18. DES Julejam TBA

Tradisjonen tro inviterer klubben til julejam. Ta med hornet, kammen, stemmen eller det du har for hånd og bli med! Husbandet som drar det hele i gang er velkjente og renommerte folk.

Se programmet her: swing-n-sweet.no/​