Billetter kjøpes her​ Eventuelle ledige billetter selges i døren. 

Spiller hver lørdag, fra klokken 14:00 (dører 13:30) til ca. 16:30

Swing’n’Sweet Jazzklubb ble stiftet i 1994 og har i 23 år bidratt med gode jazzopplevelser for det Bergenske publikum.

Klubben har p.t. ca. 130 medlemmer og arrangerer jazzcafé hver lørdag, fra klokken 14:00 til ca.16:30 i sesongen som starter første lørdag i september og avsluttes tradisjonelt på 17.mai.

Swing’n’Sweet Jazzclub presenterer primært mainstream - og trad jazz, men vi presenterer allikevel et variert tilbud som også innbefatter unge og spennende talent fra det Bergenske jazzmiljøet. Klubben legger vekt på å presentere lokale band/musikere men henter med ujevne mellomrom også inn større navn fra inn og utland.

Se programmet her: swing-n-sweet.no/​

 

 

6. april  Sigmund Vik Band - Pre Release

Sigmund Vik Band er et fusion jazz band fra Bergen.

Kjennetegnene til denne gjengen er mye groove, funk blandet med jazz. Lekent og "tight" samspill, virtuose instrumentalister med grenseløse improvisasjoner.
Konsertprogrammet varierer fra det mest eksplosive til rolig svevende detaljer som tar deg med på en reise i jazz fusions verden.

Bandet jobber med nytt album i studio, og på denne konserten får publikum oppleve eksklusivt innblikk i hva som er i vente fra Sigmund Vik Band sin nye plate.


Sigmund Vik - bass
Eirik Minde - keyboard
Mikael Jørgensen - trommer
Håvard Skaugen - saksofon
Hans Marius Andersen - trompet

 

13. april Petter Dalane Kvintett

Petter Dalane Kvintett spiller røff bebop, og består av musikere kjent fra band som Cosmic Swing Orchestra, ØyvindLand og Barrange. 

Det liten tvil om at det er mange gamle jazzreferanser ute og går i musikken, som tydelig henter inspirasjon fra musikere som Thelonious Monk, Elmo Hope og Herbie Nichols. Det lekne, upolerte og på grensen til rølpete samspillet gir en unik bandsound, og skyldes både estetiske preferanser og kompleksiteten i låtmaterialet. 

Øyvind Mathisen - trompet

Erlend Vangen Kongtorp - tenorsax

Petter Dalane - piano

Alexander Riris - kontrabass

Trym Karlsen - trommer

 

20. april  Heavy Weather Orcestra

Heavy Weather Orchestra er et profesjonelt storband med upcoming talentfulle musikanter fra byen og omegn. Denne dagen blir det tribute til komponisten Gordon Goodwin og hans band The Phat Band. Velkommen til en musikalsk ettermiddag av de sjeldne.

Dirigent og leder - Stein Roseth

 

27. april RYH (Remember Your Heroes)

«Remember Your Heroes» er et nytt tilskudd til den tradisjonelle jazzscenen i Bergen og ønsker å hylle de store gamle jazz-heltene som har vært bakgrunn for jazzens utvikling og inspirasjon for så mange jazzmusikere.

Bandet er satt sammen av noen av de mest talentfulle unge musikerne i Bergen, som alle har tilknytning til Griegakademiet enten som tidligere eller nåværende studenter 

Repertoaret er både standard og egen produsert jazz, og eksplosiv og lekker jazzmusikk fra Coltrane til Monk, og Miles Davis til Ella Fitzgerald.

Sigrid Lygren- Vokal

Elisabeth Trøen - Sax

Rasmus Lagerberg - Vibrafon

Torkil Hjelle - Bass

Sigurd Steinkopf - Trommer

 

 4. mai Hans Marius Andersen Septet

Hans Marius Andersen septet er et band satt sammen av noen av de fremste tradisjonelle og profesjonelle jazzmusikerne i Bergen. Musikken spenner fra 1910 og 1920 tallets ragtime, via tidlig Louis Armstrong og videre til låter fra swing æraen, men i en dixieland drakt.

Hans Marius Andersen: Trompet

Michael Barnes: Klarinett

Sindre Dalhaug: Trombone

Hans Martin Austestad: Banjo

Kristian Weberg: Piano

Roald Gilje: Tuba

Mikael Chauvet Jørgensen: Trommer

 

 11. mai Fatle 4

Fatle 4 spelar moderne, melodisk jazz. Med komp satt sammen av to av Bergens nasjonalt og internasjonalt mest aktive musikantar; ei ung, lovande stjerne på treblås, samt eit enda yngre talent på vibrafon – er Fatle 4 eit friskt tilskot på byens jazzscene. Kvartetten spelar

i hovedsak originalkomposisjonar ført i pennen av Lagerberg og Skarbø, ispedd mindre spelte låtar frå Monk, Coltrane og Konitz.

Rasmus Vik Lagerberg – vibrafon

Aksel Røed – tenorsaksofon

Ola Høyer – kontrabass

Øyvind Skarbø – trommer