Billetter kjøpes her​ Eventuelle ledige billetter selges i døren. 

Spiller hver lørdag, fra klokken 14:00 (dører 13:30) til ca. 16:30

Swing’n’Sweet Jazzklubb ble stiftet i 1994 og har i 23 år bidratt med gode jazzopplevelser for det Bergenske publikum.

Klubben har p.t. ca. 130 medlemmer og arrangerer jazzcafé hver lørdag, fra klokken 14:00 til ca.16:30 i sesongen som starter første lørdag i september og avsluttes tradisjonelt på 17.mai.

Swing’n’Sweet Jazzclub presenterer primært mainstream - og trad jazz, men vi presenterer allikevel et variert tilbud som også innbefatter unge og spennende talent fra det Bergenske jazzmiljøet. Klubben legger vekt på å presentere lokale band/musikere men henter med ujevne mellomrom også inn større navn fra inn og utland.

Se programmet her: swing-n-sweet.no/​

 

16.9. BERGEN TAFFEL

Bergen Taffel ble startet våren 2023. Målet med bandet er å kunne levere et profesjonelt og kvalitetstungt band, med musikk til alt fra konserter til bryllup, selskap og restauranter. Bandet spiller et bredt spekter av jazz, men hovedingrediensen er at det skal være lett mottakelig og allment.

Hans Marius Andersen - Sax & Trompet
Kristian Wedberg - Piano
Peter Sæverud - Bass
Jan Tore Ness - Trommer

 

23.9.  HYSTAD/ULVESETH BAND.

Det er kjente og renommerte navn på plakaten denne lørdagen. Det blir musikk av Dexter Gordon, Jerry Bergonzi, Larry Willis og noen mindre spilte jazz standards. 

Bandet lover å gjøre sitt beste for at det skal bli god stemning!

Eivind Austad - Piano
Ole Jacob Hystad – Sax,
Sigurd Ulveseth - Bass
Hans Marius Andersen - Trompet,
Mikael Chauvet Jørgensen - Trommer,

 

30.9.   ØYSTEIN KVINGE TRIO M/HANS MARTIN AUSTESTAD

Øystein Kvinge trio har sitt faste tilholdssted i Fana kulturhus der de er husband i JazzGalleriet, deres egen månedlige jazzcafe. Gjennom ni sesonger har de spilt med en rekke lokale gjester innen jazz og beslektede stilarter, og slik møtte de dagens solist, den allsidige vokalisten Hans Martin Austestad. Han har nylig flyttet tilbake til Bergen og med seg i bagasjen hadde han utsøkte tolkninger fra «the Chet Baker songbook» som vil bli fremført på Swing and Sweet denne dagen.

Hans Martin Austestad – vokal
Øystein Kvinge – piano
Peter Sæverud – bass
Jan Tore Ness – trommer

7/10 – TRØEN/ARNESEN NEW PAINTINGS OF JAZZ

«New Paintings of Jazz» er saksofonist og komponist Elisabeth Lid Trøen sitt første bestillingsverk. Bestillinga var eit samarbeid mellom Vossajazz, Jazzfest i Trondheim og Oslo Jazzfestival.
Gjennom nyskrivne originalkomposisjoner utforskar ho sine musikalske dragningar og interesser, saman med sin eigen kvartett
Resultatet er eit leikent og melodiøst uttrykk som strekker seg frå Keith Jarrett til Edvard Grieg, frå norsk samtidsjazz til John Coltrane og Joe Henderson

 

Elisabeth Lid Trøen – saksofon
Dag Arnesen – piano
Ole Marius Sandberg – bass
Sigurd Steinkopf – trommer

 

14/10 - THEM GOOD OLD LADIES

Ella, Billie, Marlene, Doris, Marilyn…

Karina Opdal har med seg et knippe glitrende musikere til Swing’n sweet denne lørdagen. Sammen vil de glede publikum med musikalske perler på en snor, alt hentet fra arkivene til disse stjernene som i sine leveår satte sin spor. Det blir go’stemning og nostalgi, en svingende reise til en annen tid - en perfekt lørdag på Swing´n sweet altså!  

Karina Opdal - vokal
Heine Bugge - trekkspill
Paul Fawcus - klarinett & saxofon
Ugo Santangelo - gitar
Alex Grieg - kontrabass 

 

21/10  CUBANERO

Cubanero er et av de få bandene i Bergen by som spiller salsa dura, timba og autentisk son musikk fra Cuba med Hades Hernandez i spissen. Bandet er et ettertraktet live- og event orkester som uten tvil er det beste i Bergen innenfor sin sjanger.


Hades Hernandez - vok og perc
Mikael Chauvet Jørgensen - trommer
Sigmund Vik - bass
Egil Heilund - keys
Håvard Skaugen - sax

 

28.10 SIGMUND VIK INVITERER

Denne lørdagen inviterer Sigmund Vik et superlag av musikere fra Vest- og Østlandet til en forrykende konsert på Swing`n`Sweet. Det blir swing og groove jazz av ypperste slag.

Sigmund Vik - bass
Anders Aarum - piano
TBA - sax
Mikael Chauvet Jørgensen - trommer