Billetter kjøpes via  swing-n-sweet.no/​ Eventuelle ledige billetter selges i døren. 

Spiller hver lørdag, fra klokken 13:30 til ca. 16:30

Swing’n’Sweet Jazzklubb ble stiftet i 1994 og har i 23 år bidratt med gode jazzopplevelser for det Bergenske publikum.

Klubben har p.t. ca. 130 medlemmer og arrangerer jazzcafé hver lørdag, fra klokken 13:30 til ca.16:30 i sesongen som starter første lørdag i september og avsluttes tradisjonelt på 17.mai.

Swing’n’Sweet Jazzclub presenterer primært mainstream - og trad jazz, men vi presenterer allikevel et variert tilbud som også innbefatter unge og spennende talent fra det Bergenske jazzmiljøet. Klubben legger vekt på å presentere lokale band/musikere men henter med ujevne mellomrom også inn større navn fra inn og utland.

 

SEPTEMBER 2021

18.09.  Giske Bratli og «Billie’s White Gardenias»

Presenterer «En Hyllest Til Lady Day». Det blir liflige jazz låter fra Billie 

Holiday’s spennende katalog.

Bandkonstellasjonen ble etablert  i forbindelse med en tribute i 2019. Det var da 60 år siden denne innflytelsesrike, spennende artisten gikk bort. Billie Holiday, eller Eleonora Fagan, som hun egentlig het, skapte noe av den mest kulturelt betydningsfulle musikken i sin tid – noen vil hevde muligens gjennom tidene. Hun var sangerinne, komponist, skuespiller og forfatter.

I dyp respekt for Lady Day ønsker vi å gi publikum et deilig, duvende, variert program i genre og tidsepoker, i varm atmosfære på Lille Ole Bull, i Billie Holiday’s ånd. Velkommen!

25.09. Rubber Soul Quartet

The Beatles er musikkhistoriens mest populære og mest innflytelsesrike band. Musikken de laget på 1960-tallet lever i beste velgående den dag i dag, også blant unge mennesker. The Beatles er dessuten et godt eksempel på hva fire ulike individer kan få til som gruppe.
The Beatles som jazz

Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner kan kanskje regnes som musikalsk blasfemi. Men desto mindre er det nettopp det Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt å improvisere over og leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene, gjør kvartetten elegante, re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. «Norwegian Wood», «Drive My Car», «She’s Leaving Home», «Here, There and Everywhere» og «Blackbird», både med og uten vokal.
 

OKTOBER 2021

02.10. Bjørn Tarberg Kvartett

Gitaristen Bjørn Tarberg har tatt med seg sine favorittmusikere i Oslo over fjellet for å spille på Swing‘n’ Sweet  Jazzclub. Bandet spiller groovy jazz med et repertoar som består av både egne låter og klassikere hentet fra bandets egne helter. Her blir det musikk som strekker fra Django Reinhardt til Weather Report, tilsatt en god dose med soul, funk og R&B. Det blir garantert trøkk og god stemning!

09.10.   Michael Barnes Oktett

Michael Barnes Oktett har eksistert i skyggene i 10 år. Nå er det på tide å få oss frem i lyset! Bandet skal i studio mot slutten av 2020 for å spille inn sin første plate. Musikken kan beskrives som en leken blanding av melodiøs og rytmisk jazz. Inspirasjonskilder som Charles Mingus, Thad Jones, Duke Ellington er mulig å høre i musikken til Michael, men hoved uttrykket er definitivt noe eget. Alt er komponert og arrangert av Michael og bærer preg av tette akkorder og lange strukturer uten å miste fokus på intensitet, melodi og lekenhet.

16.10          Felix Peikli

Felix Peikli, født og oppvokst i Oslo, ble introdusert til musikken gjennom det lokale skolekorpset på Nordstrand da han var bare åtte år gammel. Da han tidlig oppdaget en kjærlighet og lidenskap for musikk fikk han et Benny Goodman album av sin bestefar som tente gnisten for det som kom til å bli en livslang lære og dedikering til den Amerikanske kunstformen, Jazz.

23.10.            Farestveit/Ulveseth Kvintett

Denne nyetablerte kvintetten består av etablerte Bergens musikere som serverer vokal-jazz, bop og latin av øverste klasse. Repertoaret blir spennende og variert med en sterk formidling. For anledningen så har de fått storfint besøk av Ben Besiakov på piano fra København.

30.10.            Hystad/Ulveseth/Jakobsen/Besiakov kvartett

Denne dansk/norske kvartetten består av 4 meget anerkjente og erfarne musikere. Det blir et hyggelig gjensyn med Ben Besiakov fra København som har besøkt klubben tidligere og er en meget velrennomert internasjonal pianist. Sammen med velkjente og renommerte lokale musikere; Sigurd Ulveseth, Ole Jakob Hystad og Frank Jakobsen blir dette et stjernelag som kan sin bebop og en god del mer enn det. Med andre ord en konsert som det er all mulig grunn til å få med seg!

 

Se programmet her: swing-n-sweet.no/​