Billetter kjøpes her​ Eventuelle ledige billetter selges i døren. 

Spiller hver lørdag, fra klokken 13:30 til ca. 16:30

Swing’n’Sweet Jazzklubb ble stiftet i 1994 og har i 23 år bidratt med gode jazzopplevelser for det Bergenske publikum.

Klubben har p.t. ca. 130 medlemmer og arrangerer jazzcafé hver lørdag, fra klokken 13:30 til ca.16:30 i sesongen som starter første lørdag i september og avsluttes tradisjonelt på 17.mai.

Swing’n’Sweet Jazzclub presenterer primært mainstream - og trad jazz, men vi presenterer allikevel et variert tilbud som også innbefatter unge og spennende talent fra det Bergenske jazzmiljøet. Klubben legger vekt på å presentere lokale band/musikere men henter med ujevne mellomrom også inn større navn fra inn og utland.

Se programmet her: swing-n-sweet.no/​

 

1.10. -   Big Foot

Inn i mellom kan jazz bli ganske kjedeleg: Dei same melodiane dukkar opp gang etter gang, og sjølve spelinga ber ofte meir preg av teori enn følelsar og vilje. Big Foot prøver å bryte med dette, og finne tilbake til kvifor vi fekk kick på jazz i utgangspunktet.

Big Foot har øvd inn eit massivt repertoar, der det meste er komponert mellom 1950 og 1965; frå Charlie Parker og Monk, til Jackie McLean og Eric Dolphy.

AKSEL RØED – TREBLÅS

PETTER ASBJØRNSEN – KONTRABASS

JOHAN LINDVALL - PIANO

ØYVIND SKARBØ – TROMMER

 

8.10.            Bo Berg & Jacob Young kvartett

Gitaristen Jakob Young, som Nettavisen omtaler som «svært så allsidig og en musikalsk gründer» tar med seg Bo Berg, en ung men allerede merittert bassist, Raciel Torres på trommer og Magnus Brekken på saksofon og inviterer til  en groovende ettermiddag på Swing’n’Sweet.  Sammen med bandet Urban Gardening har de nettopp gitt ut en plate som får veldig gode omtale.

Bo Berg – el bass

Jacob Young – gitar

Magnus Bakken – saksofon

Raciel Torres - trommer

 

15.10.          Steve Swallow Tribute

Bassisten Steve Swallow er for mange kjent for samarbeidet med Gary Burton, Jimmy Giuffre og Carla Bley, men han er også en produktiv komponist. Komposisjonene hans er ofte basert på akkordskjemaene til standardlåter man finner i Real Book, en bok Swallow selv var med på å utforme da han var ansatt på Berklee College of Music i Boston. Kvintetten består av allsidige jazzmusikere fra Bergen, alle med bakgrunn fra Griegakademiet, som denne ettermiddagen vil fremføre musikk fra Swallows katalog.

Håvar Skaugen – Saksofon

Tancred Heyerdal Husø – Trompet

Roar Kjeldahl Berntsen – Gitar

Nils Henrik Sagvåg – Bass

Cato Furdal Lyngholm – Trommer

 

22.10.          Soria

SORIA er en nystartet sekstett som debuterer på den bergenske jazz-scenen med denne konserten. De fleste av medlemmene er godt kjente for vårt publikum  etter mange opptredener på S’n’S i andre bandkonstellasjoner. Men denne sammensetningen er ny. Repertoaret denne ettermiddagen er godt forankret i jazzens standardrepertoar med betydelige latinske (Brasilianske) innslag.

Ingelin Skei - vokal
Anne Kristine Wallace Turøy - flygelhorn
Amund Lauritzen - gitar
Stein Bakke - elpiano
Sigurd Ulveseth - bass
Ole Feste - trommer

29.10.          Equinox

60-talet - for mange den mest spennande perioden i jazzens historie, og sanneleg den mest kontroversielle. Equinox byr på musikk frå fleire av dei største navna i denne perioden: John Coltrane, Ornette Coleman, Charles Lloyd og Keith Jarrett - revitalisert av fire av byens mest kjente musikarar. 

Øyvind Skarbø - trommer

Magne Thormodsæter -  bass

Kjetil Møster- saksofon

Thomas Dahl - gitar